Sastanak u Mostaru

Krišto, Čović i Vučić se sastali u Mostaru uoči sajma gospodarstva

Foto: Fena

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH Dragan Čović sa delegacijom razgovarali su danas, uoči 25. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru s  predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem o unapređenju bilateralnih odnosa, gospodarskoj suradnji kao i stanju u regiji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na sastanku je potvrđeno kako se radi o dvije prijateljske zemlje s dobrom institucionalnom suradnjom.

Predsjedateljica Krišto je kazala da je raduje realizaciji projekta o kojem je razgovarala s predsjednikom Vučićem prije tri mjeseca na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. Dodala je da će povezivanje Beograda i Mostara  doprinijeti gospodarskom i turističkom razvitku cijele Hercegovine.

Tijekom susreta razgovarano je o trenutačnoj političko-gospodarstvenoj situaciji u BiH i regiji.

Predsjedateljica Krišto istaknula je kako je Vijeće ministara BiH, putem politike kontinuiranog dijaloga, kompromisa i konsenzusa legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda, napravilo povijesni iskorak za Bosnu i Hercegovinu na europskom putu, što je prepoznala i Europska komisija dajući preporuku za otvaranje pregovora o pristupanja za našu zemlju, navodi se u saopćenju.