Važni projekti

Lakić: Nastavak uspješne saradnje sa UNDP-om u tranziciji energetskog sektora

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se danas sa v.d. rezidentnog predstavnika UNDP-a BiH Sylvainom Merlenom, a tokom sastanka bilo je riječi o trenutnoj saradnji i modalitetima buduće saradnje sa posebnim naglaskom na strateške dokumente koji se odnose na projekt pravedne tranzicije energetskog sektora, a koja predstavlja jednu od ključnih aktivnosti na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

V.d. rezidentnog predstavnika UNDP-a BiH Merlen je kazao kako se nada nastavku dobre saradnje UNDP-a i Ministarstva nakon njegovog preuzimanja dužnosti u našoj zemlji i pružio punu podršku naporima ka pravednoj tranziciji energetskog sektora kroz razvojni program UNDP-a.

"UNDP je naš značajni partner i oduvijek smo imali izvanrednu saradnju. Siguran sam da će tako biti i u narednom periodu sa vama na čelu", kazao je Lakić.

Naglasio je da je iskustvo UNDP-a u realizaciji projekata u Bosni i Hercegovini od izuzetne važnosti za naš put ka dekarbonizaciji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.