Najbolja bh. plivačica

Lana Pudar stigla u Sarajevo: Presretna sam, želim učiniti sebe, ljude oko sebe i naciju ponosnim

Foto: Raport

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar stigla je u Sarajevo nakon osvojene bronze na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Dohi. Lana je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin, što je 20. medalja u njenoj karijeri.

Na konferenciji za medije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu Lana se zahvalila svima na brojim čestitkama koje je dobila te da je presretna. Istakla je da bila povrijeđena, ali da se takve povrede dešavaju te da je dobro što nije bilo ozbiljno i što je povreda brzo sanirana.

"Povreda je malo utjecala na pripreme i ovo vrijeme je zaista dobro kada se sve uzme u obzor. Šta bi bilo kad bi bilo, o tome ne bih.

Ne mogu opisati sreću i zadovoljstvo koje imam. Mnogo znači za mene i moju državu i doprinosi tome osjećaj velikog broja naših navijača koji me je podržao", kazala je Lana.

Dok je čekala drugu polufinalnu trku, kaže da nije bila zadovoljna, jer nije išlo sve po planu.

"Kada sam završila trku, nadala sam se da će samo četiri biti brže od mene, ali sam vjerovala da ću uspjeti ući u top osam. Tada mi je pao kamen sa srce jer sam imala još jednu priliku. Volim plivanje i želim dati svoj maksimum te ispuniti svoj potencijal, učiniti sebe, ljude oko sebe i naciju ponosnim", kazala je Lana te dodala kako je medalja u koferu.

Otkrila je i o čemu je mislila prije i poslije trke.

"Prije sam razmišljala o onome što mi je trener govorio, a vidjela sam veliki broj ljudi u publici, a voditelji ih je najavio, to je lijep osjećaj. Bila sam prilično opuštena, nakon što sam ušla u finale, jer nemam šta izgubiti i samo trebam otplivati najbolje što mogu.

Ovo je veliki vjetar u leđa, pošto je ovo olimpijska godina, februar je neobičan termin za SP, zaista je vrijeme bilo odlično. Pred nama je puno priprema, treninga i takmičenja. Zna, da sam na dobrom putu", istakla je Lana.

Dodala je da ne trenutno ne osjeća pretjerani pritisak, te da je za to zahvalna svom timu koji skida sav pritiska javnosti s nje.

"Ja se fokusiram na trening. Potrudit ću se da zadržim fokus i da me to ne poremeti", kaže Lana.