stigli u BiH

Lanin trener Đedović: Sve je rečeno o mostarskom bazenu

Damir Đedović, trener najbolje bh. plivačice Lane Pudar, nakon dolaska sa Svjetskog prvenstva u plivanju na kojem je Lana osvojila bronzu u disciplini 200 metara delfin, kazao je kako je cijeli tim bio istog mišljenja da nije postojao teret od očekivanja rezultata.

"Goran je izvukao jedan zanimljiv podataka, da je najbolje Lanino vrijeme u februaru bilo 2,13. Dragi mi je zbog Lane, zaslužila je, teško je radila i izvukla je maksimum. Za mene je ovo najteže osvojena medalja, ne zbog Svjetskog prvenstva, nego je Lana pokazala da može izvući najbolje iz sebe i onda kada ne ide sve najbolje.

Ono što je jedino moguće je da se ide trening po trening, dan po dan i da se ne postavljaju veliki ciljevi. Svjesni smo da Lana može još dosta toga napraviti, potrebna je čista glava, a zato je potreban kvalitetan rad i puno odricanja", naglasio je Đedović.

Govoreći o pritisku javnosti, Đedović je kazao kako se osvrću mnogo na očekivanje, na internet, iako vide i čuju sve.

"Ipak, drago nam je da smo u situaciji da razmišljamo o visokim rezultatima. Puno je rada iza Lane, puno je dana ispred Lane. Dva smo dana u BiH i idemo dalje. Nadam se da će Lana biti zdrava, naše je da se pripremi, Lanino je da trenira.

Ovo je jedno divno putovanje, nastojimo da uživamo, prošli smo mnogo toga od početka. Suština je u timu, svi mi koji smo angažovani u Laninom timu tu smo da damo maksimum i budemo Lani na usluzi. Lana je djevojka koja razumije, poštuje i cijeni proces rada. Svjesna je da je do ovoga došla teškim radom i da nema prečica", rekao je Đedović.

Onda se osvrnuo na izgradnju bazena u Mostaru te nedavnu objavu slike bagera na Laninim društvenim mrežama.

"Sve je rečeno o mostarskom bazenu. Malo smo se našalili, ali evo, sinoć je krenula treća smjena da radi i nadam se da ćemo ubrzo vidjeti obrise bazena", kazao je Đedović.

Goran Grahovac rekao je da kada se trka gleda na televiziji, sve izgleda jednostavno, iako nije tako.

"Cijela sezona je naporna. Lana od augusta nije imala odmora. Bilo je ješko da se ostvari forma, ušli smo rasterećeni i zadnjih 10 dana smo se vratili u tempo. Lana je iz trke u trku bila sve bolja i bolja. Da je bilo još nekoliko metara, Lana bi osvojila i zlato", kazao je Grahovac.