NEGATIVNE POSLJEDICE

Laporta: Ne zavidim Realu, dolazak Mbappea će uništiti svlačionicu

Kylian Mbappe napustit će krajem sezone Paris Saint-Germain. Iako službene potvrde za to nema, izglednim se čini da će karijeru nastaviti u Real Madridu. O tome pišu španski i francuski mediji, kao i stručnjaci za transfere poput Fabrizija Romana, koji je već objavio i financijsku stranu tog posla. Sve to komentirao je i Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

Italijanski transfer-insajder otkrio je da će Mbappeova godišnja plaća biti u rangu onih koje imaju drugi glavni asovi ekipe, Vinicius Junior i Jude Bellingham, što s raznim bonusima iznosi oko 24 miliona eura godišnje. No to nije jedini novac koji će Mbappe primiti. Pošto u njegovom transferu neće biti odštete drugom klubu, očekuje se da naknada za potpis ugovora iznosi preko 100 miliona eura. Real mu taj iznos neće morati isplatiti odmah, već u ratama dok traje ugovor.

Laporta: Morat će Real nekog prodati, zar ne?

Sve to moglo bi imati negativne posljedice na madridski tim, rekao je u komentaru na mogući posao Reala predsjednik Barcelona Joan Laporta.

"Uopće ne zavidim Realu, a osim toga, još uvijek ni ne znamo da će on potpisati za njih. Vidjet ćemo… Ali u tom slučaju imaju problem. Morat će prodati nekog da bi ga doveli, zar ne? A neće ni Mbappe i Vinicius moći igrati na istoj poziciji, nije li tako? A da ne govorimo o iznosima koji se spominju. Siguran sam da će to uništiti svlačionicu Reala", rekao je Laporta.