PROMIJENIO IMIDŽ

Legenda Reala više ne liči na sebe: Morao sam početi nositi i naočale

Čuveni španski golman Iker Casillas profesionalnu karijeru završio je prije gotovo četiri godine. I dok mnoge legende odlaskom u igračku penziju odlaze u neke mirnije vode, za Casillasa se ne može reći isto.

Plijenio je 43-godišnjak pažnju u više navrata raznim egzibicijama, pričalo se uveliko o njegovom ljubavnom životu, ali i promjenama koje su fanovi zapazili na njegovom tijelu. Iako to nije javno obznanio prilično je evidentno da se Casillas još prije podvrgnuo brojnim estetskim zahvatima i promijenio konture lica.

Sada je pak učinio nešto za šta sigurno ne treba potvrda. Naime, bivši golman Real Madrida skratio je kosu doslovno na nulu, a uz to odsada nosi i naočale za blizinu. Potpuna promjena imidža za koju se sam Casillas našalio preko svog Instagrama, a pojedini fanovi u komentarima otišli su toliko daleko da ga uspoređuju sa Zinedineom Zidaneom, Francuzom s kojim je Casillas svojevremeno dijelio svlačionicu.

Casillas je u Kraljevskom klubu proveo dugih 16 godina i pritom se tri puta okrunio titulom prvaka Evrope. Bio je dio slavne španske generacije s kojom je osvojio dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo. Karijeru je bio prisiljen naprasno završiti 2020. godine zbog problema sa srcem.