hubner se prisjetio

Legendarni Paolo Maldini samo je jednog igrača tražio dres: “Mislio sam da se šali”

Jedan od najvećih nogometnih defanzivaca svih vremena, legendarni Talijan Paolo Maldini, otišao je u historiju kao jedan od najvećih igrača Milana i talijanske reprezentacije. Tokom karijere mnogi su ga suparnici tražili dres, međutim on je tražio samo jednog.

Nećete vjerovati kojeg, jer nije ni on vjerovao kad ga je legendarni kapiten Azzura upitao za razmjenu dresova. Riječ je o ikoni nogometa na Čizmi Dariju Hubneru.

Mlađi nogometni kibici možda nisu čuli za njega, ali mnogi ljubitelji jednako legendarne televizijske emisije 'Petica' dobro poznaju ikonskog napadača Brescije i Piacenze s prijelaza tekućeg stoljeća.

"U tunelu prije ulaska na teren na utakmici Brescije i Milana, Paolo mi je prišao i pitao me razmjenu dresova na poluvremenu. Najprije sam mislio da se šali, jer je čovjeku teško povjerovati da te takvo ime traži dres“, ispričao je.

Hubner je svoj ikonski status itekako zaslužio, jer osim što je bio jedan od najboljih napadača u Italiji u svoje vrijeme, pušio je kao lokomotiva, a otkrio je kako je svaku pobjedu i gol zalijevao limenkom piva u svlačionici.

Maldinijeva karijera trajala je četvrt stoljeća, igrao je u eri pravog Ronalda i Cristiana Ronalda, čuvao najubojitije napadače u novijoj eri Serie A, stao na megdan Zidaneu i brojnim legendama, ali Hubnera je jedinog pitao za dres.