Magazin

Lepa Brena odmara na luksuznoj jahti: Povela i sestru Faketu  

Regionalna pjevačka zvijezda Lepa Brena godišnji odmor odlučila je provesti na jahti, na kojoj je ugostila svoju sestru Faketu, koja inače živi u Americi.

Odmah nakon vjenčanja bratića Brena je sestru Faketu i sestričnu povela u Crnu Goru, gdje je bila usidrena njezina jahta.

Plovile Jadranom

Na luksuznoj jahti plovile su Jadranom te su uživale u zajedničkom druženju te hrani i piću.

Brena je jahtu koristila za odmor između nastupa te joj je ovo sada prvi pravi odmor na kojem zaista uživa.

"Kad je Brena kupila jahtu, unaprijed je mislila da će na njoj boraviti s prijateljima, pa nije štedjela i kupila je onu s više soba. Breni nedostaje sestra koja živi u Americi, jer se nisu često viđale.

S jedne strane zato što je Brena puno radila, a s druge zato što Faketa nikako nije mogla uzeti dovoljno slobodnih dana da otputuje u Srbiju i tamo bude neko vrijeme", rekao je izvor blizak pjevačici za Kurir.rs.

Osim sestre Fakete, Brena je ugostila i njezinu kćerku na jahti.

Lepa Brena nikad nije skrivala koliko joj nedostaje sestra, pa je jednom prilikom izjavila:

"Što se tiče Brčkog, stigla mi je sestra, koja je nakon 28 godina došla na duži period. Za mene je to vrlo emotivna situacija jer još uvijek tugujem za svojom sestrom i njenom djecom i unucima. Nasilno smo razdvojeni u ratu 1994. godine.

Otišli i u Brčko

Sada pokušavamo nadoknaditi korak i provoditi što više vremena zajedno. Od svih tih destinacija otišli smo u Brčko, došao je i moj rođeni brat Faruk. Otišli smo na groblje naših roditelja, a nakon toga smo posjetili neka od mjesta koja najviše volimo.

Kada sam se slikala pored Save, sjetila sam se da sam s 11 ili 12 godina preplivala Savu i da je plivanje bilo jako opasno zbog brojnih vrtloga, ali imala sam sreću da moji roditelji nisu znali jer ne znam kako bih preživjela da moja djeca sad odu i da preplivaju tu rijeku, koja izgleda mirno, ali vrlo opasno."

(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)