Magazin

Lepa Brena “otpilila” Beckhamove!

Lepa Brena odbila je prodati svoju vilu u Miamiju Victoriji i Davidu Beckhamu.

Kako Kurir saznaje, agenti za nekretnine svjetski poznatog bračnog para prije nekoliko godina imali su želju da kupe kuću pjevačice u Americi.

Do saradnje nije došlo jer je porodica Živojinović vezana za tu nekretninu, a protiv toga je posebno bio Brenin suprug Slobodan Boba Živojinović.

Obavijestili agente

"Victoria i David Beckham obavijestili su svoje agente da u njihovo ime kupuju nekretnine na atraktivnim lokacijama u Miamiju. Jedna od onih koja im je zapela za oko je vila bivše vlasnice "Granda".

Do saradnje nije došlo jer je tada zaštitar koji brine o Breninoj i Bobinoj kući rekao agentima da nije na prodaju. Inače, tome se najviše protivio Boba, koji je vezan za tu nekretninu i želi je imati jer često odlazi u Miami, što zbog poslovnih obveza, što na odmor.

U Americi je sasvim normalno da agenti zamole vlasnike nekretnina da prodaju kuću bez oglašavanja i daju ponude koju odobravaju njihovi klijenti. Kako sam čuo, Beckhamovi su na kraju kupili jednu od nekretnina pokojnog dizajnera Gianija Versacea", kaže izvor blizak obitelji Živojinović.

Inače, kuća Lepe Brene u Miamiju prema pisanju medija vrijedi više od milion dolara. Imanje ima 400 četvornih metara i nalazi se na samoj obali mora. Ima dvorište s bazenom.

Nisu jedini

Iako živi u Srbiji, Brena nekoliko puta godišnje odlazi u Miami. Kada ima turneju po Americi, od organizatora ne traži poseban smještaj, već boravi u vlastitom domu.

Nisu Beckhamovi jedini koji su bacili oko na Breninu vilu - agenti Jennifer Lopez također su prije dvije godine htjeli plasirati pjevačicu na tržište, ali joj je ona rekla da kuća nije na prodaju.

Mjesečno održavanje takve nekretnine stoji 2.000 dolara, a slavni je par luksuznu nekretninu svojedobno platio 950.000 dolara na nagovor kuma Ion Țiriaca, bivšeg rumunskog tenisera, danas uspješnog biznismena.