Lideri Trojke

Lideri Trojke u Banjoj Luci obilježavaju Dan državnosti, borci skandiraju. Policija sprečava incidente

Okupljeni su Konakovićev i Nikšićev dolazak ispratili uzvicima nezadovoljstva i zvižducima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković i premijer Federacije BiH i lider SDP BiH, Nermin Nikšić, te Edin Forto, predsjednik Naše stranke stigli su u centralu Gradske organizacije SDP u Banjoj Luci gdje obilježavaju Dan državnosti BiH .

Ispred SDP-a se prethodno okupilo stotinjak pripadnika Boračke organizacije Republike Srpske kako bi iskazali protest zbog najavljenog dolaska lidera Trojke i članova banjalučkog SDP-a povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a.

Okupljeni su Konakovićev, Nikšićev i Fortin dolazak ispratili uzvicima nezadovoljstva i zvižducima.

Konaković, Nikšić i Forto se, međutim, nisu obazirali na okupljene borce već su prošli kroz okupljene i ušli u zgradu Gradske organizacije SDP BiH u naselju Borik

Za to vrijeme policija Republike Srpske je napravila kordon kako bi spriječila okupljene da priđu Nikšiću i Konakoviću.

Podsjećamo, nezadovoljni borci su se prethodno okupili ispred zgrade “M:tela”, odakle su mirnom šetnjom otišli do hotela “Meriot” gdje su iz SDP ranije najavili svoj dolazak.

U hotelu im je rečeno da su rezervacije otkazane, pa su se okupljeni uputili do sjedišta Gradske organizacije SDP BiH u Banjoj Luci.

Ispred zgrade je došla i policija kako bi spriječila da dođe do nekog incidenta.

Okupljeni borci pozivaju članove SDP BiH da izađu iz zgrade.

Borci ispred prostorija SDP-a pjevaju pjesme posvećene Srbiji i skandiraju, dok predstavnici Trojke unutra obilježavaju Dan državnosti.

Podsjećamo, Policijska uprava Banje Luke donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, koji je planiran za 25. novembar sa početkom u 10 časova u Banjaluci.

Ministar Nerin Dizdar (SDP) također je u Banjoj Luci

Nakon ovoga, Gradska organizacija SDP Banja Luka najavila je da će održati svečanu akademiju povodom dana ZAVNOBiH 25. novembra u Banjoj Luci u hotelu Meriot, koja je u međuvremenu otkazana.

Planirano je bilo da svečanoj akademiji prisustvuju delagati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije, potpredsjednici Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer i ministri u Vladi Federacije.