turci bez milosti

Livaković na udaru: Kako je moguće da taj čovjek brani za Hrvatsku?

Olympiacos je pobijedio Fenerbahče 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Konferencijske lige. Olympiakos je poveo 3:0 u prvih sat vremena, a sva tri gola pala su nakon velikih grešaka odbrambenih igrača Fenerbahčea.

Navijači turskog velikana smatraju da je hrvatski golman mogao bolje reagirati kod prvog, a posebno kod drugog gola. Na društvenim mrežama navijači su objavili hiljade nezadovoljnih poruka Livakovićevom partijom i većina smatra da je on jedan od najvećih problema Fenerbahčea ove sezone.

Žestoki prema Livakoviću nakon sinoćnje utakmice bili su i turski novinari i bivši nogometaši. Tako je legendarni Nihat Kahveci rekao da je Livaković trebao odbraniti udarac Stevana Jovetića kod drugog gola, a bivši turski reprezentativac Ümit Özat poručio je čelnicima Fenerbahčea da Livaković nije golman od osam miliona eura te da nema nikakve razlike između njega i njegove rezerve Irfana Cana.

Novinar Emre Bol šokiran je činjenicom da je Livaković prvi golman hrvatske reprezentacije. "Livaković je jedan od problema u ekipi jer ne radi ono što se od njega očekuje. Kada vidim kakve golove prima, moram se zapitati kako je moguće da je taj čovjek postao golman u hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Bol, a novinar İlker Yağcıoğlu rekao je da bi neki turski golman, da je primio golove kakve je Livaković, vjerojatno bio zamijenjen na poluvremenu. "Odbrani barem jedan udarac", poručio je Yağcıoğlu hrvatskom golmanu.

Livaković, 29-godišnji Zadranin, u Fenerbahče je stigao krajem avgusta za oko sedam miliona eura. Ove sezone je branio na 32 utakmice i primio 36 golova. "On nije golman za Fenerbahče", poručio je sinoć Ozan Zeybek, novinar Fotomaca.