bivši slotov igrač

Liverpool našao zamjenu za Mohameda Salaha

Liverpool kreće u novu eru, čini se da se sada prave najvažniji koraci jer će prijelazni rok odlučivati o poziciji kluba sa Anfielda na kraju sljedeće sezone, očekuje se da se napravi nekoliko dobrih poteza i pregovori sa velikim brojem igrača su odavno započeti.

Arne Slot ima svoje želje, a Richard Hughes, sportski direktor kluba ima posla preko glave.

Najnovije ime koje se spominje jeste Yankuba Minteh, momak iz Gambije koji je prethodnu sezonu proveo upravo kod Slota u Feyenoordu.

Ovaj momak je bio pozajmljen iz Newcastlea, a Slot ga želi po svaku cenu u Liverpoolu jer se radi o veoma mladom (19) krilnom igraču koji posjeduje kvalitete koje Slotu odgovaraju za njegov sistem igre.

Njegova cijena nije mala, "svrake" traže oko 50 miliona eura, ali povoljna okolnost za Liverpool je ta što Newcastle ima problema sa finansijskim fer-plejom.

Želi Slot i igrača sredine terena i oko je bacio na Edersona iz Atalante, ovaj momak je također veoma skup, oko 50 miliona eura, ali konkurencija je velika jer je i Arsenal uključen u bitku za ovog momka.

Brazilac ima 24 godine i za mnoge je idealno rešenje za Liverpool.

Florian Wirtz je još jedan od igrača koji je meta Liverpoola, i to dugoročna, ali je on daleko bliže Real Madridu i to od naredne sezone, pa Liverpool polako gubi bitku sa aktuelnim šampionom Evrope.

Što se tiče odlazaka, uvijek je u prvom planu Mohamed Salah, čini se svaki prijelazni rok posljednjih par godina, ali Egipćanin uporno ostaje na Anfieldu.

Da li će tako biti i ovog ljeta? Njegov ugovor ističe na kraju sezone 2024-25 i već od januara bi mogao da pregovara sa drugim klubovima kako bi otišao bez obeštećenja na kraju svog ugovora, ali postoji vjerovatnoća da napusti klub i ovog ljeta i najnoviji klub koji bi mogao da se javi jeste Galatasaray, kako su naveli turski novinari.

Galata traži superstara, igrača koji će dodatno podići ekipu, baš dosta se ulaže u fudbal posljednjih nekoliko godina u Turskoj i čini se da bi vrhunac svega bio dolazak Salaha.

Podsjetimo, jedno veliko ime je već stiglo u Tursku, to je Jose Mourinho koji je preuzeo Fenerbahče.