DARWIN NUNEZ

Liverpool odredio cijenu za najskupljeg igrača u svojoj historiji

Darwin Nunez nedavno je šokirao navijače Liverpoola tako što je na Instagramu obrisao sve svoje fotografije na kojima je u dresu tog kluba. Mnogi su se zapitali što znači taj njegov potez i je li on naznaka rastanka 24-godišnjeg urugvajskog napadača i kluba s Anfielda. Prema navodima španskih medija, mogao bi biti.

Nunezov agent navodno je u dobrim odnosima s Barcelonom i navodno je on taj koji najviše razmišlja o napadačevom odlasku iz Liverpoola. Španski mediji otkrivaju i da je Liverpool svjestan situacije i da je postavio minimalnu cijenu za koju bi bio spreman pustiti Nuneza.

Može ići za 85 miliona eura?

U Liverpool je Nunez stigao u sezoni 2022./23. u transferu vrijednom 85 miliona eura. Na Anfieldu nikad nijednog igrača nisu skuplje platili, a uračunaju li se i mogući bonusi u taj transfer, Benfica iz koje je stigao mogla je zaraditi 100 miliona eura. Potpisao je ugovor do ljeta 2028.

Iznos za koji bi Liverpool bio spreman odreći se Nuneza je 85 miliona eura. Barcelona u ovom trenutku taj novac nema, ali mogla bi do njega doći rasprodajom u ljetnom prijelaznom roku.