Razvoj lokalne zajednice

Livno će pružiti finansijsku podršku investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu

Investitorima koji kupe zemlju od Grada Livna i pokrenu posao bit će vraćen dio novca i to u skladu s brojem novozaposlenih radnika

Gradsko vijeće Livna donijelo je Odluku o pružanju finansijske podrške investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu izravno kupljenom od Grada, a kojom se određuje visina i način pružanja te podrške.

Visina podrške potencijalnim ulagačima bit će određena temeljem uplaćene prodajne cijene. Podrška može iznositi od dvadeset do maksimalno devedeset posto uplaćene prodajne cijene građevinskog zemljišta sukladno broju zaposlenih.

"Investitorima koji kupe zemlju od Grada Livna i pokrenu posao bit će vraćen dio novca i to u skladu s brojem novozaposlenih radnika. Tako će investitorima koji zaposle od deset do dvadeset radnika biti vraćeno dvadeset posto iznosa uplaćenog za kupnju zemljišta pa sve do devedeset posto vraćenih sredstava za investitore koji zaposle 150 i više radnika”, naglasio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Odluka je donesena s ciljem razvoja lokalne zajednice, poticanja ulaganja te time i stvaranja novih radnih mjesta.

Da bi ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Livna ulagači trebaju dostaviti zahtjev i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uvjeta propisanih navedenom odlukom. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija objavljeni su u javnom pozivu koji je otvoren do prosinca ove godine, pozvali su iz Gradskoga vijeća.