Premijer obećao

Ljepša slika Sarajeva: Vlada FBiH će podržat projekte saobraćajne infrastrukture u KS

Na sastanku je razgovarano o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija...

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić sastali su se u Sarajevu, u sjedištu Vlade FBiH, sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom.

Ministar Šteta predstavio je federalnom premijeru, resornoj ministrici i direktoru JP Ceste FBiH projekte koji su u proteklom periodu realizovani u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku je razgovarano o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata, unapređenju cestovne infrastrukture, kao i na projektima koje Vlada KS i ministarstvo saobraćaja provode i koje su realizovali u svim općinama kantona.

Premijer Nikšić naglasio je kako će Vlada FBiH podržati ove izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, a među njima i izgradnju kružnog toka na XII transverzali, te projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane glavnog grada BiH i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma koju šaljemo u svijet.