Region

Lokalni izbori u Crnoj Gori: Lista “Svi za naš grad” vodi u Podgorici

Lokalni izbori u Crnoj Gori održani su danas. Centar za demokratsku tranziciju saopštio je preliminarne rezultate lokalnih izbora u Podgorici na osnovu 72 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Prema tom uzorku, lista “Svi za naš grad” osvojila je 39,1 odsto glasova, "Evropa sad" 21,4 odsto, a Demokratski front 18.

Koalicija Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Demosa ima 10,6 procenata, a URA - Civis - AA 6,1 odsto.

SNP je za sada ispod cenzusa sa 2,8 odsto, piše Analitika.

Ispod cenzusa su, prema tom uzorku, i Preokret (1,8 odsto) i Svetosavska (0,2 procenata). Kada se to pretvori u mandate, koaliciji "Svi za naš grad" pripalo ih je 25, a "Evropi sad" 13.

Dvocifren broj mandata u tom bi slučaju imao i DF (11). Koalicija Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Demosa imala bi šest mandata, a URA - Civis - AA tri.

Podsjetimo, izlaznost na današnjim izborima u Podgorici iznosila je 69,3 odsto.

Listu "Svi za naš grad" predvodi Demokratska partija socijalista (DPS). Listu predvodi aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

U Podgorici je glasao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Lider DPS-a je zajedno sa suprugom i sinom glasao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Savo Pejanović".

Inače, u Crnoj Gori održani su lokalni izbori u 14 opština. Biračka mjesta zatvorena su u 20 sati, prenosi Anadolu Agency.

Izbori su održani u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.