nije moglo potrajati

Lopez i Affleck idu prema razvodu iako se vole. “Ona ga ne može kontrolirati, on nju ne može promijeniti”

Čini se da se brak Jennifer Lopez i Bena Afflecka bliži kraju jer je par navodno angažirao trgovca nekretninama da proda njihov bračni dom vrijedan 60 miliona dolara.

Lopez je također navodno angažirala krizni PR tim usred potencijalnog razvoda, s ciljem da se zaštiti od reakcije javnosti.

Intenzivan raspored

Napetost u odnosu slavne pjevačice sa poznatim glumcem pripisuje se njenom intenzivnom poslovnom rasporedu i njihovim zahtjevnim karijerama koje ih razdvajaju.

Lopez i Affleck izazvali su glasine o razvodu nakon što više od sedam sedmica nisu zajedno fotografirani u javnosti.

U jeku tvrdnji upućenih da je "razvod neizbježan", TMZ je otkrio da je holivudski par već unajmio posrednika za nekretnine da im pomogne prodati kuću koju zajedno dijele.

Lopez i Affleck angažirali su Santiaga Aranu, koji je navodno "pokazivao kuću oko dvije sedmice".

Kupca još nema na vidiku.

Tajming se također poklapa s razdobljem kada su počele kružiti glasine o razvodu. Prema vijestima, Lopez i Affleck traže "oko 65 miliona dolara" za ogromnu imovinu.

Međutim, to bi značilo da bi pretrpjeli gubitak zbog iznosa potrošenog na poboljšanje doma i drugih troškova, poput brokerske provizije.

Izvor je za In Touch rekao da je par prolazi tešku situaciju, koja je dovela do toga da se Affleck iseli iz njihove kuće vrijedne 60 miliona dolara jer "jednostavno nisu mogli uspjeti".

Napustio kuću

Glumac je od tada boravio u kući u četvrti Brentwood u Los Angelesu. Navodno je "odlučio raskinuti" s njihovim brakom i fokusirao se na svoj novi film "Računovođa 2".

"Oni su krenuli prema razvodu - i Bena ne treba kriviti", navodi izvor i dodaje:

"Ben se već iselio i vjerovatno će morati prodati kuću iz snova za kojom su dvije godine tragali.

Oni se nikada neće prestati voljeti, ali ona ga ne može kontrolirati, a on nju ne može promijeniti. Nema šanse da je to moglo potrajati".

Lopez je navodno angažirala krizni PR tim da je vodi kroz mogući kraj njezinog gotovo dvogodišnjeg braka s glumcem i navodno "poduzima korake da se zaštiti" od reakcije javnosti.