plava vijest

Magoda: 4,7 miliona maraka promijenit će južnu tribinu Doline ćupova

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na današnjoj konferenciji za medije govorio je o usvojenim rekordnim iznosima Vlade za infrastrukturu u oblasti kulture i sporta od 12 miliona KM

Ovom prilikom iznio je izuzetno važnu vijest koja će sigurno obradovati sve navijače FK Željezničar i ljubitelje sporta.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku o alokaciji sredstava od 4.700.000 KM za projekt izgradnje južne tribine stadiona Grbavica.

Izgradnja ove tribine stadiona Grbavica predstavlja dugoočekivanu inicijativu koja će doprinijeti boljim uslovima za sportiste i za organizaciju vrhunskih sportskih događaja, te će unaprijediti iskustvo gledanja utakmica za navijače FK Željezničar i sve posjetioce stadiona.

"U saradnji s Općinom Novo Sarajevo konačno idemo u izgradnju juga na Grbavici. Radujem se što ću zajedno proći kroz ovaj važan korak u daljem razvoju FK Željezničar. Odluka Vlade da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu iz oblasti sporta potvrđuje posvećenost podršci sportskim aktivnostima i stvaranju boljih uslova za razvoj sporta u našem kantonu. Ova odluka predstavlja veliku pobjedu za nas sve i rezultat je dugogodišnjih napora i zalaganja kako predstavnika Željezničara i navijača, tako i svih koji vjeruju u razvoj sarajevskog nogometa i unapređenje sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo", poručio je ministar Magoda.

Dodao je kako će Općina Novo Sarajevo uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku.