policijski pritvor

Majka Dalibora Dragijevića se oglasila: Ne sumnjam da će se čuti ko ga je ubio, iz Bora su

Svetlana Dragijević, majka Dalibora Dragijevića koji je preminuo nasilnom smrću u policijskoj stanici u Boru, tokom saslušanja zbog slučaja ubistva Danke Ilić (2), navodi za portal Nova.rs da je njen preminuli sin bio žrtva policijske torture.

Tvrdi da tijelo nije vidjela, kao i da još čeka obdukcioni nalaz.

Dalibor Dragijević je rođeni brat Dejana, osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić. On je priveden 6. aprila zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni tijelo djeteta.

Preminuo je u noći između subote i nedelje, odnosno 7. aprila u policijskom pritvoru.

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije tvrdilo da je Dalibor preminuo prirodnom smrću, odbukcijom je utvrđeno da je reč o nasilnoj, kako je objavio Radar.rs.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru još nije reagiralo povodom saznanja o nasilnoj smrti Dragijevića, iako su o nalazima obdukcije odmah obaviješteni usmeno, prije slanja poštom.

Svetlana Dragijević navodi da niko nije dolazio kod nje da joj kaže da su njenog sina mučki pretukli već da je samo policajac došao da je obavijesti kada je sahrana Dalibora.

„Ne sumnjam da će se čuti ko ga je ubio, iz Bora su. Još nisam dobila obdukcioni nalaz te se nadam da će on sve otkriti“, kaže Svetlana.

Ona navodi i da tijelo sina nije vidjela.

Kako dodaje, ona vjeruje da i njen suprug nema veze sa nestankom, a potom i slučajem ubistva djevojčice Danke Ilić.

Njen suprug Radoslav je tokom jučerašnjeg dana otkazao punomoćje dosadašnjem advokatu.

„Ne znam zašto je moj suprug otkazao punomoćje advokatu, ali ono što mi je advokat rekao jeste da protiv Radoslava nema nikakvih dokaza zbog čega će najvjerovatnije biti pušten 30. aprila.

Nadam se da će i advokat po službenoj dužnosti zatražiti da Radoslava puste“, rekla je Svetlana za Nova.rs.