promijenio mišljenje

Majka mu iz okoline Sarajeva, htio da se odrekne državljanstva, Piksi ga ipak vodi na EURO?

Fudbalski savez Srbije poslao je u Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) širi spisak igrača na koje se računa za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Kako saznaje Mozzart Sport, među njima je i Mile Svilar.

Evropska fudbalska federcija (FIFA) je za propli Mundijal selektorima ostavila mogućnost da na širi spisak stave 55 fudbalera. Isto je uradila i UEFA pred Euro. Konačni sastavi moraju biti poznati do 7. juna (Euro je na rasproedu od 14. juna do 14. jula ove godine).

Golman italijanske Rome želio je da promijeni nacionalni tim i da poslije jednog nastupa za Srbiju ipak brani za Belgiju, ali mu FIFA to nije dozvolila.

Poslije ovoga, Dragan Stojković Piksi istakao je kako za Svilara više neće biti mjesta u Srbiji, bar dok je on selektor.

"Bili smo obaviješteni od direktora Rome da Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio… To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili.

Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru", rekao je tada Stojković.

Djeluje da je Piksi ipak promijenio mišljenje i donio neočekivanu odluku, te da će Svilar imati priliku da se izbori za mjesto u avionu Srbije za Euro.

Interesantnu pozadinu vuče Mile, pošto je porijeklom iz BiH.

Njegova majka Marijana Svilar, rođena Aškraba, je rodom iz Trnova u okolini Sarajeva. Ona je mlađa sestra Siniše Aškrabe, nekadašnjeg fudbalera Željezničara.