manijak ne može biti svak'

Manijaci opet pokazali originalnost: Na nesvakidašnji način animiraju navijače na meč u subotu. Pa i pitar bi došao

Dok ima ovakve navijače, Željo nema briga

Po ko zna koji put Manijaci pokazuju da nisu poput navijača drugih klubova. Niti obična navijačka skupina. Sjetimo se samo djelića njihovih aktivnosti od kojih je većina takva da je jednostavno nepojmljiva za jednu navijačku ekipu. One u praksi izazivaju asocijacije na huliganstvo, nemire, nerede, tuče…

Ali, Manijaci ruše stereotipe. Oni su humanitarci, skupljaju novac za one u potrebi, animiraju djecu na učenje, ali i da navijaju za Želju, pa obilaze škole i objašnjavaju djeci koliko je važno obrazovanje. Ali i navijanje za Želju.


Manijaci veliku pažnju posvećuju djeci, obilaze ustanove za djecu bez roditelja, štićenike Mjedenice… skupljaju igračke, dijele ulaznice za tekme…

S tribina šalju parole podrške voljenom klubu, ukazuju na društvene probleme, ne zaboravljaju prošlost, važne datume, one koji nisu više s nama…

Kad Željo padne, Manijaci ga dižu, i moralno i finansijski i na svaki mogući i nemogući način. Dok ima ovakve navijače, Željo nema briga.

Nije tajna da neko vrijeme Želji ne ide baš najbolje. Tabela nije obećavajuća, turbulencije u klubu, na to sve, k'o biber po pilavu, i zimska pauza.

Zato su posljednjih dana Manijaci aktivni. Neumorno dižu raspoloženje i igračima i navijačima.
Naime, u subotu u 16 sati u Dolini ćupova slijedi meč Željo - Zrinjski. Manijaci rade punom parom, pa animiraju sve po glavnom gradu da dođu na ovaj meč.

"Čeka nas mnogo teških bitaka gdje moramo biti vjetar u leđa momcima na terenu, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama. Ovo je vrijeme kada ne smijemo zakazati. Prepoznatljivi smo po tome da najviše zapnemo onda kada je najteže, pa neka i sada bude tako", poručili su plavi navijači.

Kako su pojasnili, podijeljeni su leci u poštanska sandučad, na ulicama, u radnjama, ugostiteljskim objektima… Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o obavezi odlaska na utakmice.

Na letku je ukratko ali precizno objašnjeno zašto puniti stadion na kojem igra fudbalski klub Željezničar.

Naprijed, Željo, četo plava!