Sport

Marca otkriva: Modrić tražio sastanak s predsjednikom Reala. Evo šta su dogovorili

Modrić utakmica

Luka Modrić ostat će još godinu u Real Madridu. Ova javna tajna će postati službena sljedećih sedmica, kada hrvatski nogometaš potpiše novi ugovor, vrlo sličan onom sadašnjem.

"Kraljevski klub" tako bi trebao dobiti drugog najstarijeg igrača u historiji. Modrić će u septembru proslaviti 38. rođendan.

Aktuelni rekorder

Aktuelni rekorder prvaka Španije i Evrope je legendarni Ferenc Puskas, koji je igrao s 39 godina i 36 dana. Za taj rekord Luka bi morao obnoviti saradnju sa Realom za još godinu, odnosno za sezonu 2024/2025.

No, bit će vremena i za to. Sada je Modrić fokusiran na uživanje u sadašnjosti u Real Madridu, prenosi Marca.

Modrićeve obnove ugovora s Madridom uvijek su bile jednostavne, iako je ova posljednja imala malo više napetosti od prethodnih.

Posljednje mjesece Luka je proživio s puno neizvjesnosti, čekajući dogovor i definitivan poziv do kojeg nije došlo. Hrvata su neko vrijeme mučile sumnje u njegovu budućnost u klubu.

Uvijek je bio jasan da želi nastaviti u Realu. Zato se nije previše obazirao na astronomske ponude koje je dobijao. Prva je bila iz Saudijske Arabije, koja je samo rasla.

Zatim, jedna je stigla iz Katara, ne tako velikodušna, ali i ona više od onoga što nudi Evropa.

S tim ponudama na stolu, u Realu nisu bili sigurni šta će se desiti i nisu stupili u pregovore s Modrićem.

“Želi li Modrić u Arabiju?”, razmišljali su u slavnom klubu koji je dugo čekao poteze hrvatskog veznjaka i njegovih savjetnika, o kojima se ne zna previše.

Ključni sastanak

Jer Modrić, diskretan kakav jest, nema tipične predstavnike koji daju intervjue i pojavljuju se u medijima.

Poznato je da on radi s Vladom Lemićem, osobom koja je uvijek bila u sjeni i o kojoj se malo ili ništa ne zna. Tu je i Predrag Mijatović, koji ponekad ima ulogu pregovarača s klubom.

A tu je i Borja Couce, mladi menadžer i jedan od ljudi kojima hrvatska zvijezda najviše vjeruje.

No, Modrić nije razmišljao promijeniti stranu, nego nastaviti u Madridu.

Ostavljajući po strani ponude iz Arabije i Katara, zamolio je predsjednika Reala Florentina Pereza za sastanak jedan na jedan kako bi brzo i efikasno riješio svoju budućnost.

A u četiri oka Modrić, jasan kao i uvijek, rekao je Perezu da ne želi arapske milione, nego da radije želi nastaviti u Real Madridu.

"Produžujemo te na još jednu godinu, pod istim uvjetima koje sada imaš", rekao mu je Florentino.

Dogovoreno. Potpisa nakon tog sastanka nije bilo, jer između Luke i predsjednika Madriđana nema dvojbi.