govorio na bht1

Marko Topić otvorio dušu i napao Zvjezdana Misimovića

Nakon ispadanja od Ukrajine u polufinalu baraža za EURO, o stanju bh. fudbala za BHT1 govorili su bivši reprezentativci naše zemlje Elvir Bolić i Marko Topić.

"Opet smo se nadali, imali smo šanse, zbog toga što bismo i finale igrali na domaćem terenu. Nekih 80 minuta protiv Ukrajine je pokazalo da možemo, ali kao i uvijek nešto fali. Kao i uvijek, jednostavno neke stvari ne idu kad je najpotrebnije, kad nam najviše treba. Svima nam je jako teško, posebno kada smo vidjeli da možemo - kazao je Bolić za BHT, dok je Topić konstatovao kako su Ukrajinci bili bolji.

Bivši Zmajevi su govorili i o tome šta i kako dalje.

"Krajnje je vrijeme da shvatimo da nismo više reprezentacija sa sedam, osam igrača koji nose velike evropske klubove. Treba se postaviti da sa svakom reprezentacijom igramo tvrdo, na rezultat. Da te neke stvari koje mi imamo da pokušamo to iskoristiti. Mislim da je to jedini način gdje bismo u bliskoj budućnosti mogli da pariramo bilo kome - naglasio je Bolić, dok je Topić prozvao čelnike bh. fudbala:

"Što se mene tiče ne moraju ostavljati Miloševića. Postavljen je da uigra i pripremi ekipu za baraž, imao je četiri utakmice kvalifikacija, ali nije to uradio. Nismo otišli na Evropsko prvenstvo, nije ostvaren cilj, kao što taj cilj nisu ostvarili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro. Okrenuo bih se budućnosti, tražio bi novog selektora. Ali kako ga i gdje tražiti. Ko da ga traži? - pita se Topić, dodavši:

"Pošto je danas 11 dana od utakmice sa Ukrajinom. Nikog nema, niko se ne javlja iz Saveza, svi su se posakrivali. Meni je neshvatljivo da sportski direktor reprezentacije (Zvjezdan Misimović, op.a) odmah poslije Ukrajine nije dao intervju ili sutradan. Mislim da je to sramotno od ljudi koji vode FSBiH.

"Predsjednik Saveza posjećuje klubove po RS-u. Sportski direktor je odmah otišao u Njemačku, u Minhen. Ko da napravi plan, ko da napravi viziju? Jedan je tamo, drugi je tamo. Ne znam. Nadam se da će neko skupiti hrabrosti i izaći pred novinare i reći šta i kako dalje.