užasan prizor

Masovno ubistvo u Los Angelesu. U kući pronađena četiri beživotna tijela

Muškarac u svojim 80-ima ubio je tri člana svoje porodice u kući u Granada Hillsu prije nego što se ubio u subotu navečer, rekli su zvaničnici.

Policija Los Angelesa primila je poziv u 18.50 po lokalnom vremenu o pucnjavi na aveniji Lerdo, gdje su policajci pronašli tri žrtve - ženu u 80-ima te muškarca i ženu u 40-ima - rekla je Blanca Lopez, poručnica u odjelu za pljačke i ubistva LAPD-a.

Policajci LAPD-a također su pronašli tijelo muškarca u 80-im godinama za kojeg se činilo da je umro od samoranjavanja vatrenim oružjem.

"Čini se da su svi oni porodica", rekao je Lopez.

Policajce je u kuću uvela žena, koja ih je uputila do tijela, rekli su zvaničnici. Lopez nije mogla reći je li žena i član porodice.

Tokom brifinga za novinare, kapetanica LAPD-a Kelly Muniz rekla je da je "jedina pozitivna tačka to što postoji barem jedan svjedok koji je preživio zločin."

"Ne znam koliko bi to mogao biti strašniji i užasniji prizor", rekao je Muniz.

Kuća Lerdo Avenue nalazi se u četvrti velikih kuća u brdovitom području iznad autoputa 118 u blizini parka Zelzah.

Richard i Cheryl Asperger, koji žive u blizini, rekli su da su bili iznenađeni kad su čuli za pucnjavu kad su se vratili kući oko 21.30 dok su im iznad glava kružili helikopteri.

“Ovo je lijepo susjedstvo. Misliti da se može dogoditi trostruko ubistvo ili pucnjava, to nije ono zbog čega smo se preselili ovdje,” rekao je Richard (62).