REAL MU ZABRANIO

Mbappe ipak neće igrati na Olimpijskim igrama

Francuski nogometaš Kylian Mbappe izjavio je u nedjelju da neće igrati za francusku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu jer se njegov novi klub Real Madrid protivi tome. Mbappe je u martu rekao da želi nastupiti na Igrama u Parizu, ali kako olimpijski nogometni turnir nije u FIFA-inom kalendaru, klubovi nisu obvezni pustiti igrače.

Selektor francuske olimpijske reprezentacije Thierry Henry nije stavio 25-godišnjeg Mbappea u preliminarni sastav od 25 igrača ranije ovog mjeseca, iako je ostavio otvorenom mogućnost da ga ipak uključi. "Stav mog kluba bio je vrlo jasan i zbog toga mislim da neću sudjelovati na Igrama", rekao je Mbappe novinarima uoči utakmice grupe D protiv Austrije u ponedjeljak na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

"To je jednostavno tako i ja to također razumijem. Pridružujem se novoj momčadi u septembru, tako da to nije najbolji način za početak avanture. Francuskoj momčadi ću poželjeti sve najbolje. Gledat ću svaku utakmicu, nadam se da će osvojiti zlatnu medalju", dodao je Mbappe. Olimpijski nogometni turnir počinje 24. jula, deset dana nakon finala Evropskog prvenstva, a završava 9. augusta.