samo prvi korak

Mbappe je objavio da napušta PSG, ali ga u Realu još ne mogu predstaviti kao svog novog igrača

Kylian Mbappe objavio je jučer poslijepodne da napušta Paris Saint Germain na kraju tekuće sezone.

Spektakularni francuski napadač (25) to je detaljno objasnio u videu objavljenom na društvenim mrežama.

"Neću obnoviti ugovor. Završit ću svoju avanturu za nekoliko sedmica", objasnio je ponajbolji svjetski nogometaš.

Stiže u Madrid

Oproštaj s PSG-om prvi je u nizu koraka koje francuski "nogometni ubica" mora poduzeti sve dok ne bude predstavljen na stadionu Santiago Bernabeu, kao novi igrač Reala iz Madrida.

Kao što je MARCA objavila u februaru, igrač je već potpisao ugovor s Realom, ali će njegova promocija u dresu španskog giganta ipak biti odgođena.

Prije promjene dresa igrač mora odigrati još četiri utakmice za ekipu iz Pariza (tri prvenstvene i jednu u Kupu Francuske).

Također, potvrda transfera ni u kojem slučaju neće stići prije finala Lige prvaka u kojem će "Kraljevi" 1. juna igrati protiv njemačke Borussije Dortmund.

Odobrenje saveza

Tada bi mogao biti otvoren put za potvrdu vijesti, a to bi se moglo desiti u sedmici između 3. i 9. juna.

Što se tiče predstavljanja u Madridu, razmatraju se dva datuma - jedan prije Evropskog prvenstva u Njemačkoj (počinje 14. juna), ako dobije Mbappe odobrenje francuskog saveza, što nije lako, i drugi, kada "Trikolori" okončaju nastup na Euru koje traje do 14. jula.

U tom bi slučaju odmah nakon EP Mbappe stigao u Madrid kako bi obavio ljekarske preglede i bio predstavljen kao igrač Reala prije odlaska na odmor.