Putinov saradnik

Medvedev pisao Dodiku: Cijenimo to što radite, razvijat ćemo veze. Slažemo se da BiH treba biti vojno neutralna

Predsjednik stranke Jedinstvena Rusija i blisku saradnik Vladimira Putina, Dimitrij Medvedev pisao je predsjendiku entiteta RS Miloradu Dodiku.

Dodik je na X-u objavio pismo Medvedeva u kojem mu ovaj ruski huškač čestita na ponovnom izboru za predsjednika SNSD-a.

Medvedev u pismu navodi da je izbor Dodika za predsjendika SNSD-a događaj koji je jasan dokaz podrške članova stranke kursu koji Dodik sprovodi.

"Visoko cijenimo doprinos SNSD-a razvoju strateškog partnerstva Rusije i Republike Srpske, viševjekovnih prijateljskih veza, koje spajaju naše bratske narode. Vi ste jedan od rijetkih lidera u savremenoj Evropi, koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku, rukovodeći se prije svega, usmjerenjem građana svoje države. Pozdravljamo i dijelimo principijelan stav da se afirmiše vojna neutralnost BiH, da se jača suverenitet zemlje, te da se ona oslobodi od silnog mentorstva", naveo je Medvedev.

Dalje navodi kako je ubijeđen da će se veze između SNSD-a i Jedinstvene Rusije još više razvijati.

"Ubijeđen sam da uz vaše aktivno učešće, povjerljiv dijalog i partnerske veze između Partije Jedinstvena Rusija i Saveza nezavisnih socijaldemokrata će se i dalje progresivno razvijati.

Želimo vam, poštovani gospodine Dodik, dobro zdravlje i novi uspjeh u jačanju prava i interesa RS i njenih građana", istakao je Medvedev.