Bivši ruski predsjednik

Medvedev: Prijetnja sukobom Rusije i NATO-a nikad nije bila stvarnija. Dovest će do Trećeg svjetskog rata

Ovo je nova pojava u američkom političkom diskursu, rekao je

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je da prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a nikada nije bila tako stvarna još od kubanske raketne krize iz 1962. godine.

"Administracija američkog predsjednika Joea Bidena uopće nije nova i ima historijske presedane. Dajte novac našem čovjeku inače ćemo morati da započnemo rat s Rusima je narativ koji su govorili mnogi američki predshednici u različito vrijeme, iznuđujući tako dolare od svojih zakonodavaca", rekao je Medvedev u poruci na Telegramu.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika šefa ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da Washington nikada nije "iznudio toliki novac za minornu državu koja je u procesu kolapsa", misleći na Ukrajinu.

Također je ustvrdio da prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a, za koji je rekao da će dovesti do Trećeg svjetskog rata, nikada nije bila tako stvarna od kubanske raketne krize 1962. godine.

"Ovo je nova pojava u američkom političkom diskursu… Oni se suočavaju s mogućim opozivom, što je malo vjerovatno, i porazom na izborima, što je vrlo vjerovatno. Otuda i bezobrazne ucjene, stalna histerija i divlji nagoveštaji upućeni nama", rekao je Medvedev.