Administrativni problemi

Mehmed Baždarević razbio dileme: Ne mogu biti trener Željezničara

Trener iz Saudijske Arabije Abdulhakeem Al-Tuwaijri podnio je prije nekoliko dana ostavku na mjesto trenera FK Željezničar.

Od kako je ostala upražnjena klupa Plavih sa Grbavice počela su se pojavljivati imena mogućih kandidata za prvog šefa struke. Kao jedno od najistaknutijih i najpoželjnijih bilo je – Mehmed Baždarević.

Ipak, on je odmah naglasio kako u ovom momentu nije realno da dođe u Dolinu ćupova.

”Ne mogu biti trener Željezničara zbog administrativnih problema. Jučer su me zvali čelnici kluba i to sam im rekao. Kada bih danas krenuo sa rješavanjem istog, trebalo bi mi mjesec dana da sve završim”, jasan je bio Baždarević u izjavi za Sport Centar.

Također, dodao je kako je nedavno odbio punudu jedne afričke reprezentacije, ali se nada da će u novoj godini imati više sreće.

”Novu 2024. godinu dočekao sam u društvu mog prijatelja Harisa Škore u Švicarskoj. Mi se družimo privatno. Vjerujem da će mi ova godina biti bar malo poslovno sretnija”, kazao je popularni Meša.

Iako trenutno nema angažman Baždarević radi na jednom projektu UEFA-e.

Podsjetimo, on je jedini selektor bh. reprezentacije koji je osvojio neki trofej NSBiH – a to je Kirin kup u Japanu 2016. godine. Također, uz Safeta Sušića je i statistički najuspješniji šef državnog bh. tima u prošlosti.