Sport

Menadžer turskog kluba tvrdi: Atsu nije pronađen. Još uvijek je pod ruševinama

Christian Atsu  za kojim se tragalo od ponedjeljka ujutru poslije zemljotresa u Turskoj, ipak nije pronađen. Ranije u toku večeri strani mediji prenijeli su da je fudbaler iz Gane pronađen i da je u bolnici, ali izgleda da nije tako.

Reprezentativac Gane i bivši igrač Porta i Njukasla, bio je jedan od brojnih sportista za kojim se tragalo nakon dva razorna zemljotresa koja su pogodila južnu Tursku i Siriju u ponedeljak ujutru.

Atsu je danas igrač Hatajspora, kluba sa juga Turske. Noć prije zemljotresa, Atsu je postigao pobjedonosni gol za svoj tim i to u 97. minutu meča protiv Kasımpaşa.

Do nedavno se nije znalo mnogo o njegovom stanju, ali je nagrađivani ganski novinar Sadick Adams iznio neke detalje. Nekoliko puta se oglasio porukama na Tviteru. Pa je napisao da je pred nama „duga tortura” za koju vjeruje da će se „završiti dobrim vijestima”. Zatim dodao da je ganski fudbaler prebačen u bolnicu, a o svemu tome pisali su i engleski mediji "Mirror", "Gardian" i "Sun".

Menadžer Hatayspora Mustafa Özat objavio je da su okupili cijelu momčad, osim 2 imena, nakon katastrofalnog potresa. Mustafa Özat je rekao:

"Christian Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su nažalost još uvijek pod ruševinama. Ako uspijemo doći do njih, svijet će biti naš."

Ovaj reprezentativac Gane sa 65 nastupa za tu reprezentaciju samo je jedan u nizu nestalih sportista koji su kasnije pronađeni i spašeni u ovom zemljotresu.