POVRATAK ZVIJEZDE NA HAUBI

Mercedes redizajnirao električni EQS: Povratak korijenima i tradiciji

Mercedes se redizajnom svojeg najimpresivnijeg električnog auta vraća tradiciji. EQS će dobiti tradicionalnu zvijezdu na prednjoj haubi, a umjesto crne sjajne maske na prednjem dijelu će biti nešto slično tradicionalnoj klasičnoj maski Mercedesa. Osim ovih dizajnerskih vijesti, najveća novost uz redizajn EQS-a je i povećani doseg.

Kao što se i očekivalo, Mercedes EQS će dobiti bateriju od 118 kWh iz EQS SUV-a umjesto baterije od 108 kWh koja se ranije koristila. Time se povećava maksimalni doseg modela EQS 450 4Matic sa 717 na 799 kilometara. Verzija s najvećim dosegom, EQS 450+, čak prelazi granicu od 800 kilometara, odnosno ima povećanje dosega sa 683 na 822 kilometra.

Iznenađujuće, EQS će ponovno imati Mercedesovu zvijezdu na haubi. Electric Art Line verzija sada ima novu masku s horizontalnim kromiranim elementima koji također izgledaju dosta tradicionalno.

Tu su i mnoga druga tehnička poboljšanja. Kapacitet vuče je povećan sa 750 na 1700 kilograma. Tu je i nova funkcija kočnica: budući da električni auti rjeđe koće s pomoću klasičnih kočnica, postoji opasnost od pojavljivanja hrđe na diskovima. Zato će se kočnice povremeno automatski aktivirati kako bi diskove držale čistima.

Novost je i Rear Comfort Package Plus s direktorskim stražnjim sjedalima i osloncem za noge na desnom sjedalu. Paket uključuje i sklopivo suvozačevo sjedalo, podesive stražnje naslone, grijanje stražnjih sjedala i podešavanje dubine sjedala.

Novi EQS moći će se naručiti od 25. aprila 2024. u Njemačkoj po cijeni od 109.551 eura.