Pitanje u Parlamentu

Mešalić uporan i ponovo pita Džuvu: Je li OSA-a prisluškivala građane i kako to da Konaković ima informaciju?

Mahir Mešalić, DF, Vlada FBiH, Osmorka

DF-ovac Mahir Mešalić danas je kao zastupnik u Predstavničkom domu FBiH uputio pitanja OSA-i o navodima da je bilo nelegalnog prisluškivanja.

Naime, ministar vanjskih poslova i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković izjavio da ima informaciju da je OSA pod rukovodstvom bivšeg direktora Osmana Mehmedagića prisluškivala više od 100 ljudi nezakonito.

Mešalića sad zanimaju dvije stvari. On kaže da je pitanja već pismeno uputio OSA-i ali da nije dobio odgovor. Zato ga ponavlja usmeno, a predat će ga ponovo pismeno.

"Tiče se sigurnosti svih građana i rada OSA-e. Postavljam pitanje direktoru Džuvi i OSA-i:

S obzirom da je Elmedin Konakvoić, ministar vanjskih poslova BiH, gostujuću u emisiji Pressing na N1 izajvio 'Odgovrno tvrdim i znam da u OSA-i ima zadokumentovano preko 100 slučajeva prisluškivanja bez dozvole suda'. Kao član Parlamenta, a i cijeneći profesionalnost Džuve molim da odgovori da li je OSA prisluškivala bilo kojeg građanina BiH bez naloga suda ili na nezakonit način i da li imati informaciju kako ministar vanjskih poslova ima informaciju o navodnom prisluškivanju OSA-e. Trazim odgovoru u roku od 15 dana", naveo je Mešalić.