argentinac ne ide u penziju

Messi najavio: Možda zaigram na SP 2026.

prihvatiti ponudu PSG-a messi dres

Argentinac Leo Messi oduševio je sve navijače svoje reprezentacije poručivši da postoji mogućnost da igra na predstojećem Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

“Moj nastup na Mundijalu ovisi o tome kako ću se osjećati, ima još mnogo vremena do toga i iako vrijeme brzo prolazi još uvijek ne znam kako ću se osjećati u junu 2026. Godine su također tu iako mnogi kažu da su one samo broj, ali moramo i njih uzeti u obzir.”, rekao je Messi.

“Utakmice koje trenutno igram nisu kao one koje sam igrao u Evropi svako tri dana u Ligi prvaka ili francuskom odnosno španskom prvenstvu. Moja odluka o nastupu na Svjetskom prvenstvu ovisit će i od mojih timskih kolega, odnosno da li ću biti na nivou koji će im pomoći da ostvare željeni rezultat, a to je svakako odbrana titule svjetskog prvaka.”, dodao je Argentinac.

Naredno Svjetsko prvenstvo igrat će se na stadionima u Sjedinjenim Američkim Državama i Meksiku, a Messi je u ovoj sezoni upisao 15 nastupa za Inter Miami u kojima je postigao 14 golova i upisao 11 asistencija.