NEREDI NA MARAKANI

Messi o haosu u Brazilu: Vidjeli smo kako tuku ljude palicama

Utakmica je kasnila pola sata zbog tučnjave navijača i policije na kultnom stadionu
FOTO: Goal.com

Argentina je pobijedila Brazil 1:0 u gostujućoj utakmici na Maracani u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Jedini gol na utakmici postigao je Nicolas Otamendi, no više se priča o scenama prije utakmice nego o jednom od najvećih svjetskih derbija.

Utakmica je kasnila pola sata zbog tučnjave navijača i policije na kultnom stadionu. Kako bi pokušao utjecati na nerede na tribinama, kapiten Argentine Lionel Messi odveo je ekipu u svlačionicu, a nakon susreta opisao je ono što je vidio na tribinama u Rio de Janeiru.

Messi: Teško nam je ovo palo

"Teško nam je ovo palo. Vidjeli smo kako tuku ljude palicama. Na tribinama su bile i porodice igrača. Povukli smo se u svlačionicu jer smo željeli smiriti situaciju. Nismo puno mogli napraviti. Gledali smo kako udaraju ljude, guraju ih. Moglo je doći do tragedije. Igrači su se pitali kako su im porodice, kako su ljudi na tribinama", rekao je Messi nakon utakmice.

Indirektno je rekao kako smatra da se utakmica uopće nije trebala odigrati.

"Više ste usredotočeni na ljude nego na utakmicu. Ona je pala u drugi plan i u tom trenutku bila je manje bitna", istaknuo je Messi.