Uživajte još malo

Meteorolozi najavili: Nastavlja se sunčano i toplo vrijeme, temeprature i do 23°C, ali ne još zadugo

Nakon kraćeg zahlađenja u petak, danas je osjetno zatoplilo uz temperature koje su lokalno dostizale 20 °C. Pretežno sunčano i toplo vrijeme uz temperature lokalno do oko 20 °C će se nastaviti i u narednim danima - do predkraj sljedeće sedmice, prognoziraju meteorolozi.

Najtoplije će biti u dijelovima sjeverne i sjeveroistočne Bosne gdje su lokalno mogući dnevni maksimumi i do +23 °C.

Usljed postepenog jačanja južine dijelove Hercegovine i jugozapad Bosne od utorka (06.02.), a značajnije od srijede (07.02.), očekuje porast oblačnosti uz lokalno i povremeno kišu. U ostatku zemlje će se zadržati pretežno sunčano vrijeme do predkraj sedmice.

Vrhunac južine se očekuje u periodu od petka (09.02.) do nedjelje (11.02.) uz na udare jak do olujan jugo u većem dijelu zemlje. Jačina juga tih dana lokalno može dostizati prema trenutnim prognozama do oko 80 km/h.

Za vikend (10./11.02.) više oblačnosti u cijeloj zemlji, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne moguća je obilna kiša i pljuskovi. Kiše povremeno u naletima može biti i u ostatku zemlje, ali u manjim količinama. Od vikenda ćemo ujedno ući u duži period nestabilnog vremena uz postepen dolazak hladnijih dana.

Od ponedjeljka (12.02.) temperatura u postepenom padu, uz prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Najprije na planinama, navodi se na stranici BHMeteo.