USPOSTAVA PODATKOVNOG CENTRA

Microsoft će uložiti 4 milijarde eura u francuski cloud i AI infrastrukturu

Microsoft razmatra Francusku kao mjesto svog sljedećeg velikog ulaganja u cloud i AI. U intervjuu za Le Figaro, potpredsjednik kompanije i predsjednik Brad Smith rekao je da softverski div planira uložiti 4 milijarde eura u svoje poslovanje u zemlji.

Novine su izvijestile o Smithovim komentarima koji otkrivaju da će uložiti iznos do kraja 2027., s fokusom na izgradnju vrhunske infrastrukture, razvoj lokalnih vještina i podršku francuskim start-upovima. Microsoft ima za cilj unaprijediti svoje vjerodajnice za AI i uspostaviti podatkovni centar u gradu Mulhouseu, blizu granica s Njemačkom i Švicarskom. Komentari su došli uoči poslovnog samita pod vodstvom vlade na kojem su sudjelovali čelnici tehnoloških i drugih industrija.

Navodno je rekao da Microsoft ima povjerenja u francusku vladu i predsjednika Emmanuela Macrona dok je naglašavao važnost podrške administracije za planove kompanije. Vijest o Microsoftovoj francuskoj vezi pojavila se četiri dana nakon što je firma otkrila ulaganje od 3,3 milijarde dolara u podatkovni centar koji pokreće AI na svom domaćem tržištu, što je također uključivalo predanost obuci zajedno s istraživanjem i razvojem kroz zajednički inovacijski laboratorij.