Gaming

Microsoft do kraja 2024. predstavlja tri nove verzije konzole Xbox

Microsoft je na događaju Xbox Games Showcase 2024 najavio izlazak tri nove verzije svoje aktualne generacije igraće konzole Xbox.

Akako se najavilo, na tržište će uskoro doći dvije nove verzije modela Series X, kao i jedna nova verzija konzole Series S.

Prvi je model Xbox Series X 2TB Galaxy Black Special Edition, a to je zapravo postojeći model Series X koji umjesto s jednim dolazi sa dva TB memorije. Također, konzola će doživjeti i male promjene na kućištu. Tako će ovaj model imati “tačkasti” uzorak sa srebrnim, sivim i zelenim detaljima, dok će baza biti obojana jarko zelenom bojom.

Dodajmo i da će kontroler biti obojan malo drugačije, tj. imaće zelenu stražnju stranu i D-pad s tačkicama. Napominjemo da će ova verzija Xboxa biti dostupna u ograničenoj količini na odabranim tržištima, a koštat će 600 američkih dolara.

Drugi model je Xbox Series X 1TB Digital Edition. To je malo unaprijeđena verzija postojećeg modela Series X, no ovaj model neće u sebi imati ugrađen optički pogon. A to znači da igrači koji odaberu ovaj model igrama i filmovima moći pristupiti samo digitalnim putem, tj. putem interneta. I dodajmo, ovaj model dolazi na odabrana tržište u bijeloj boji, a koštaće 450 američkih dolara.

A tu je i treći model – crna verzija modela Xbox Series S koji dolazi sa jednom TB memorije. Ovdje je, u odnosu na originalni model, razlika samo u boji. Naime, originalni model Series X dolazi u bijelom kućištu. Naravno, ovaj model je i najjeftiniji i koštaće 350 dolara.