Potpredsjednik SDP

Mijatović poručio SDP-ovcima: Moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne Dodik, Čović i Izetbegović

Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović, poručio je

Imam potrebu da kao potpredsjednik SDP BiH i kao čovjek koji je na prošlim izborima ostvario drugi po redu broj glasova u SDP BiH, naglasiti neke bitne stvari, poručio je Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta.

"Mi nismo ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska već bosanskohercegovačka partija. Mi nismo partija nacionalističkih, populističkih i sličnih utopijskih stavova, već partija evropskih i civilizacijskih vrijednosti. Mi nismo partija prošlosti, već partija koja vodi našu zemlju u budućnost.

Mi smo partija razgovora, kompromisa i slobode govora svakog našeg člana, a ne sekta jednoumlja", poručio je.

Dalje navodi da je, kako kaže, mantra koja se ponavlja već mjesecima kako je na sceni izdaja - ništa drugo nego "perfidno osmišljeni projekat laži koji ima samo jedan cilj, povratak na vlast režima koji je vladao 27 godina".

kaže da je taj isti režim sa Dodikom u zagrljaju decenijama, a da je za sve to vrijeme Dodik nekoliko stotina puta najavio i “krenuo” u nezavisnost, “ukinuo” i ukidao institucije BiH, “otjerao” i tjerao stranca i još sto nebuloza koje ponavlja decenijama.

Ali ono što je bitno, navodi dalje Mijatović, mi u SDP-u smo tim i sve u našim političkim karijerama dugujemo SDP-u BiH, poručuje.

"Na projekat bivšeg režima koji nazivaju 'Izdaja' moramo odgovoriti radom i konkretnim životnim stvarima, jer njihov cilj je da i građani ali i mi sami počnemo vjerovati u njihovu laž. Niko iz SDP BiH nije, niti će prodati ništa ni Dodiku ni Čoviću i za nas država BiH nema cijenu i nikome, a posebno njima se mi nemamo šta pravdati, mi odgovaramo samo građanima ove zemlje", istaka je Mijatović poručivši da je vrijeme da stanemo sa dnevnim, često subjektivnim i paušalnim ocjenama koje proizilaze često iz neutemeljenog straha ili ličnih frustracija.

SDP-ovcima je poručio da su dobili priliku i preuzeli odgovornost da mijenjaju stanje.

"Neće ići lako, i biće teško, ali znam da možemo i hoćemo, ovo je naša generacijska obaveza i nemam pravo da kiksamo zbog ličnih frustracija ili nedostatka hrabrosti. Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović. Hrabro, svi u jedan stroj, puno dugujemo SDP-u BiH, a još više našoj domivini", zaključio je Vojin Mijatović.