Vijesti

Mijatović: SDA je radila isto što i Dodik. Najveća šizofrenija vlada oko javnih preduzeća

Vojin Mijatović rekao je, prilikom gostovanja na FACE TV, da će se "SDA suočiti sa svim onim što su pojedini članovi ove stranke radili u prošlosti", a nakon što je došlo do smjene vlasti i odlaska Stranke demokratske akcije u opoziciju i na federalnom i na državnom nivou.

"Najveća nervoza, galama i šizofrenija vlada oko javnih preduzeća. Vidite da se ne oglašavaju oko hapšenja načelnika u Sarajevu, kao da se to desilo negdje u Africi.

Samo mrvica šta tek slijedi

A to je samo mrvica jedna onog što slijedi", kaže potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine i novi federalni ministra razvoja, poduzetništva i obrta.

"Šta kad se otvore priče kako su se finansirale pojedine firme, pojedini mediji kroz javna preduzeća. Šta kad otvorimo tu Pandorinu kutiju? Tako da je njihov strah i nervozu razumijem", dodao je Mijatović.

Dodao je da su "pojedini mediji imali budžete kao da su BBC".

Kaže da su u SDA radili stvari, koje radi i predsjednik SNSD-a i RS-a Milorad Dodik, "kao da nikad neće otići sa vlasti".

"I to je bilo toliko opušteno, bahato, da će javnost vjerovatno iz faze u fazu ostajati sve zatečenija", tvrdi Mijatović.

Kriminal i korupcija

Optužbe o izdaji države i slično, komentariše:

"Tenderi, zapošljavanja, kriminal, korupcija... E, kad više ne možete to, onda "ne daj Bosnu, ne daj građansku državu". I po istoj matrici, kao što Dodik kaže: "Vojin je izdajnik i on nije Srbin", e sad oni govore da "Dino i Nermin nisu Bošnjaci".

Vjerovatno samo kome SDA kaže da je Bošnjak, on je Bošnjak, i kome Dodik kaže da je Srbin, to je Srbin", riječi su Mijatovića.

Nije odbacio mogućnost da bi se mogao kandidovati za predsjednika SDP-a, ali da to neće raditi ako to na bilo koji način može biti štetno za ovu stranku.