Politika

Miličević: RS ne smije biti talac Izvršnog komiteta SNSD-a. To je samo pokušaj zaštite lične imperije

“Nakon više istupa u javnosti u kojima je Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska povući svoje kadrove, odnosno saglasnost za Oružane snage BiH, Upravu za indirektno oporezivanje, državne policijske agencije i VSTV, a sada kada je taj stav zauzet i na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, Republika Srpska je u opasnosti da bude kolateralna šteta”.

Ovo je izjavio Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, reagirajući na ove najave te ukazao da je sada sasvim jasno da je RS postala talac Izvršnog komiteta SNSD-a, pa samim tim i jednog čovjeka.

„Ova inicijativa, za koju mislim da je još jedan pokušaj zaštite ne bilo koga u Republici Srpskoj, već zaštite očuvanja lične imperije, još je jedna osmišljena prilika za skretanje pažnje s velikih, ogromnih afera koje su uzdrmale ne samo Republiku Srpsku, nego cijelu BiH, poput afere kiseonik, nabavke medicinske opreme i silnih zloupotreba javnih resursa. Za mene je to samo to i neću dati podršku za lažne izjave o nezavisnosti koje će završiti kao i sve ostale obmane ove vlasti, s rizikom da nas odvede u duboku krizu“, poručio je Miličević.

„Takve inicijative su vrlo opasne i ne bih ih poželio Republici Srpskoj ni njenom narodu. To vodi u nešto za šta Republika Srpska nije spremna, a zbog tih “ratnih igara” pojedinaca završit će, u najmanju ruku, u potpunoj izolaciji. Naravno da će to biti na štetu građana Republike Srpske“, naveo je Miličević, a prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare