Region

Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština Crne Gore ponovo usvojila 20. januara, a među njima i izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: ‘Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon“, nema prostora za drugačije ustavno postupanje predsednika države’, naveo je Đukanović na Twitteru.

Kazao je kako vjeruje da ukupnim radom, a posebno u vremenu „kompleksnog ambijenta vršenja vlasti“, apsolutnim poštovanjem Ustava najbolje doprinosi državi i njenom demokratskom napretku.

“Nadam se da su, nakon potpisivanja Zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti”, naveo je Đukanović u Twittu.

PROČITAJTE  Đukanović imao sastanak sa Džaferovićem i Komšićem: Otkriveni detalji razgovora

Dodao je kako vjeruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Skupština je na sjednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti, podsjećaju podgoričke Vijesti.

Ponovo su usvojene i izmjene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament Crne Gore je ponovo usvojio i izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sjednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

PROČITAJTE  OC Bjelašnica večeras otvorila novu sezonu: Pogledajte fotografije sa skijališta


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare