POVREDA DEDIĆA

Milošević otišao gledati okršaj dva Zmaja, doživio nešto što je svakom selektoru najgora noćna mora

Sportski direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović i selektor Savo Milošević počeli su operaciju "baraž" posjetom derbiju austrijske lige između Salzburga i Sturma.

Razlog je jasan, a to su dva reprezentativca BiH Amar Dedić i Jusuf Gazibegović koji su se trebali naći na suprotnim stranama. Ipak, doživjeli su neprijatno iznenađenje.

I dok je Gazibegović bio starter u timu iz Graca, Dedić je ovaj susret propustio zbog povrede mišića koju je zadobio tokom sedmice.

Ipak, u našem taboru i u narednim sedmicama planiraju posjetiti nekolicinu naših reprezentativaca pred susret baraža s Ukrajinom, te se na mjestu događaja uvjeriti u njihovo stanje i formu pred meč odluke.

Podsjetimo, duel BiH i Ukrajine na programu je 21. marta u Zenici, a jučer su Zmajevi saznali i imena protivnika u UEFA A Ligi nacija, gdje ćemo igrati protiv selekcija Nizozemske, Njemačke i Mađarske.

Inače, susret između Salzburga i Sturma je okončan rezultatom 1:1, te je razlika na tabeli ostala dva boda u korist večerašnjeg domaćina koji je lider austrijske Bundeslige.