dobar posao

Ministar Lakić: Zrak je dokaz da se kompanije mogu podići iz pepela

Oporavak firme Zrak d. d. Sarajevo nije lagan, niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom.

Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger, poručeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

U Zraku je jučer izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

"Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo Zrak", rekao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

On je iskazao zahvalnost i srdačne čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima Zraka što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Na ovome, dodao je Lakić, neće se stati jer slijede i druge pomoći, kako drugih firmi namjenske industrije, ali i partnera iz inostranstva da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika.