pružili podršku

Ministarstvo za visoko obrazovanje sa 30.000 KM finansira rad Studentskog parlamenta UNSA

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović potpisala je "Sporazum o međusobnim pravima i obavezama za sufinansiranje programa i projekata Udruženja studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu" s predsjednikom SPUS Imranom Pašalićem.

Ministarstvo je za sufinansiranje programa i projekata, koje će realizovati Udruženje studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, obezbijedilo sredstva u iznosu od 30.000 KM. 

Ministrica Mesihović je istakla da sufinansiranje rada Studentskog parlamenta UNSA predstavlja podršku radu ove studentske organizacije, s ciljem efikasnijeg funkcionisanja i zastupanja, te promocije interesa studenata. 

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja i opredjeljenje Ministarstva da intenzivira saradnju sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevo, koja će uvijek imati za cilj poboljšanje položaja studenata i mladih u Kantonu Sarajevo.

"Osnovni ciljevi Studentskog parlamenta su poboljšanje kvalitete obrazovanja i studentskog standarda. Finansiranjem ovog krovnog predstavničkog tijela svih studenata Univerziteta u Sarajevu želimo olakšati funkcionisanje ove organizacije, što dugoročno kroz intenziviranje saradnje, ima za cilj poboljšanje usluge prema studentima, kao i njihovo zastupanje i uključivanje u ključne procese akademskog djelovanja", zaključila je ministrica Mesihović, saopćeno je iz Vlade KS.