Kriminal

Ministarstvo sigurnosti o akciji SIPA-e u Graničnoj policiji

Ministarstvo sigurnosti BiH povodom današnje akcije SIPA-e saopćilo je da je Granična policija BiH formirala komisiju za provođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju BiH, te da su u navedenoj komisiji imenovana i dva predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH.

“Policijski službenici SIPA-e danas došli u Ministarstvo sigurnosti BiH i obavili razgovor sa navedenim uposlenicima Ministarstva, koji su bili članovi komisije za provođenje procedure prijema kadeta u GPBiH. Ostale informacije će biti dostupne kada SIPA i Tužilaštvo BiH provedu istragu i druge radnje iz svoje nadležnosti”, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

To je saopćeno zbog, kako se navodi, brojnih upita medija vezanih za današnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu u predmetu „Konak“, u kojoj su lišene slobode tri osobe, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prilikom prijema u radni odnos u Graničnu policiju BiH.

PROČITAJTE  Afera Respiratori: Solak komentarisao da ispada da ministrica i premijer ne znaju šta plaćaju


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare