Zdravlje

Ministarstvo zdravstva KS: Bez vakcinacije u tržnim centrima

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS), u Bosni i Hercegovini (BiH), obavijestilo je građane da se akcija ”Vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima neće nastavljati u narednim vikendima, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani će se moći vakcinisati svake subote na punktovima u OJ Dom zdravlja Centar, Vogošća i Novi Grad od 9 do 18 sati.

Vakcinacija protiv COVID-19 odvija se na punktovima u svim domovima zdravlja Kantona Sarajevo, svakim radnim danom od 7.30 do 19 sati. Na raspolaganju su vakcine Pfizer, Moderna, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

U januaru ove godine, aplicirano je ukupno 28.076 doza vakcina u Kantonu Sarajevo. Od tog broja, skoro 5.000 doza aplicirano je u okviru akcije ”Vakcinacija prema građanima“ u tržnim centrima.

Ministarstvo zdravstva KS i njegov mobilni tim za vakcinaciju se zahvaljuju građanima na saradnji.

Ukoliko bude potrebe i interesa da se akcija organizira ponovo, ministarstvo će blagovremeno obavijestiti javnost.

”Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru”, navedeno je u saopćenju Ministarstva zdravstva KS.