Istanbul

Ministrici Jasni Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Na marginama 27. Evroazijskog ekonomskog samita u Istanbulu, federalnoj ministrici obrazovanja i nauke prof. dr. Jasni Duraković dodijeljen je "Certificate of Honor In Commemoration of Ringing the Bell of World Peace and Love", kao priznanje za njezino zalaganje u promicanju mira i ljubavi.

Ovaj certifikat predstavlja simbolično priznanje pojedincima ili organizacijama koji su se istaknuli svojim doprinosom svjetskom miru i ljubavi, priopćili su u četvrtak iz Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH.

Ceremonija dodjele obično uključuje i simbolično zvonjenje na Zvono svjetskog mira i ljubavi, što simbolizira želju za trajnim mirom i harmonijom među narodima. Ministrica Duraković se tako svrstala medu 500 poznatih političara, šefova država, ministara i lidera nevladinih organizacija koji su zvonili za mir u svijetu, medu kojima je i Papa, Kofi Annan, nobelovka Rigoberta Menchú Tum, i mnogi drugi.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke govorila je i na otvaranju globalnog samita Marmara fondacije, 27. Euroazijskom ekonomskom samitu, koji se održava u Istanbulu.

U svom je izlaganju naglasila važnost edukacije mladih s posebnim osvrtom na temu očuvanja okoliša i zdravih životnih standarda.

Samit je organiziran pod motom "Od krize do stabilnosti" i okuplja preko 300 političara, diplomata, akademika, vjerskih vođa i poslovnih ljudi iz više od 40 zemalja, uključujući bivše predsjednike iz 20 zemalja.

Ministrica Duraković je tijekom Samita bila gost i na posebnoj sesiji u čast 100. godišnjice rođenja dugogodišnjeg predsjednika i premijera Turske Süleymana Demirela, a posjetila je i predstavljene kolekcije finalista 31. KOZA – natjecanja modnih dizajnera.