FORMULA 1

Mladi Bosanac stiže u Ferrari kod Hamiltona i Leclerca?

Dino Beganović često je bio blizu svoje prve pobjede u Formuli 3, ali mu je izmicala iz raznih razloga.

Međutim, u nedjelju je u Albert Parku, u drugoj utrci sezone, upotrijebio sve alate iz svog repertoara, odradivši sjajan posao u suočavanju s teškim zadatkom upravljanja svojim gumama.

Sjajan nastup

Dino je pokazao besprijekornu mješavinu izvedbe, agresije i mehaničke simpatije kako bi od trećeg mjesta na gridu stigao do prvog u cilju.

“Pobjeda je rezultat timskog rada”, naglasio je Beganović. “Svi u Premi odradili su odličan posao i osjećao sam se stvarno ugodno u bolidu tokom cijele utrke. Nikada neću zaboraviti ovaj dan.”

Dino je također osvojio bod za najbrži krug utrke i sada se pomaknuo na četvrto mjesto u poretku s 28 bodova.

Druga je ovo uzastopna sezona Beganovića u Formuli 3. Prošle godine zabilježio je određeni napredak, ali često nije imao sreće, što se odrazilo i na rezultat.

Završio je šesti u poretku, a četiri puta završavao je na pobjedničkom postolju.

Inače, član je Ferrarijeve akademije, koji prate svaki njegov korak i sigurno da ih je obradovao ovaj uspjeh.

Ovaj 20-godišnjak je rođen u Linkopingu u Švedskoj, a njegovi roditelji Fikret i Mirnesa emigrirali su u Švedsku iz Bosne i Hercegovine prije njegovog rođenja.

Ferrarijev tandem

Kao što je poznato, Lewis Hamilton i Charles Leclerc činit će Ferrarijev tandem u narednoj sezoni Formule 1, a ostaje da vidimo ko će biti rezervni vozači.

Oliver Bearman je, primjera radi, ove sezone nastupio u jednoj trci umjesto Carlosa Sainza, a sreća je pogledala i Antonija Giovinazzija te Roberta Schwartzmana ranije.

Ko zna, možda upravo Beganović bude imao sreće da on postane rezervni vozač dvojici sjajnih vozača.