prvi do gazde

Mnoge će iznenaditi ovlasti Zlatana Ibrahimovića u Milanu. “On je moj čovjek na terenu, ima autoritet…”

Ibrahimović u dresu drži ruku na srcu

Vlasnik Milana Gerry Cardinale pojavio se zajedno s izvršnim direktorom Rossonera i bivšim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem na Business of Football Summitu u Mayfairu.

Gazda italijanskog kluba je tom prilikom objasnio tačnu ulogu i odgovornosti legendarnog švedskog nogometaša bosanskohercegovačkog porijekla nakon što je u decembru imenovan za višeg savjetnika.

Ibrahimović se ponovo priključio Milanu u ulozi savjetnika neposredno prije Božića. Međutim, tačan opseg njegovih svakodnevnih obaveza nije uvijek bio sasvim jasan.

Cardinale je otkrio da je Ibrahimović zapravo njegov predstavnik, te da Šveđanin ima ovlasti usmjeravati osoblje kluba u Cardinaleovoj odsutnosti.

Također je uporedio Ibrahimovića s legendarnim košarkašem LeBronom Jamesom i glumcem Dwayneom Johnsonom, koji su sarađivali s direktorima njegove investicijske firme RedBird Capital u prošlosti.

“Ibrahimović je moj čovjek na terenu u Milanu. On ima autoritet da bude moj glas sa igračima, sa stručnim štabom...” rekao je američki biznismen, prenosi Calciomercato.com.

“Kada sam upoznao Zlatana, bio sam jako zaintrigiran, dodaje on.

"Sjajan je timski igrač i ako uspijete uvesti timski rad u poslovni svijet, možete napraviti veće i bolje stvari.

Kada se kupuju klubovi, obično se oslanjaju na mnogo različitih konsultanata, ali ko poznaje Milan i evropski nogomet bolje od Zlatana?

Imamo dokazano iskustvo u partnerstvu s ljudima poput njega, od Dwaynea Johnsona do LeBrona Jamesa, također Bena Afflecka i Matta Damona.

I u Zlatanu vidim istu stvar”, rekao je Cardinale.