šok za šokom

Modrić: Nemamo druge opcije, jedino igra pobjeda protiv Italije

Nemamo druge opcije, u zadnjem kolu igra nam samo pobjeda protiv Italije, kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nakon šokantnih 2:2 protiv Albanije u susretu 2. kola B grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon poraza od Španije (0:3), Hrvatska je odigrala 2:2 protiv Albanije, pa će u susretu protiv Italije morati loviti pobjedu za mogući prolaz.

Loš ulazak u utakmicu

"Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, opet smo ušli lošije u utakmicu i zabili su nam rani gol i onda je bilo teško igrati.

Drugo poluvrijeme je izbornik napravio neke promjene i to je bilo jako dobro, do pred kraj pet do deset minuta gdje smo se, ne znam iz kojeg razloga povukli i dopustili da nam stvore iz nekog nereda dvije, tri prilike i na kraju nam zabiju gol," prokomentirao je hrvatski kapiten duel protiv Albanije.

Nakon još jednog lošeg otvaranja susreta (0:1), "Vatreni" su u drugom poluvremenu zaigrali daleko bolje. Upravo je igra u drugom poluvremenu putokaz za posljednji susret protiv Italije.

"Drugo poluvrijeme je putokaz kako trebamo igrati. Bilo je to jako dobro poluvrijeme, do te završnice u kojoj smo počeli srljat i gubiti lopte.

Više nismo radili presing, ostavili smo im dosta prostora i na kraju su nas kaznili," kazao je Modrić, te nastavio:

"U drugom dijelu smo izašli angažiranije, borbenije, radili smo dobar presing, nismo im dali da izađu. Svaka druga lopta je bila naša.

Napravit ćemo analizu i vidjeti što ćemo popraviti, sigurno nismo zadovoljni s tim ulaskom u utakmicu i nešto ćemo morati promijeniti.

Da nam se ne dogodi da moramo juriti s rezultatom, što nikada nije ugodno. Danas smo pokazali da se možemo vratiti šteta što smo se povukli i dopustili da nam izjednače".

Jasna situacija

Hrvatska je sada u jasnoj situaciji, samo je pobjeda protiv Italije vodi u osminu finala.

"Kako sada stvari stoje, pobjeda će nam trebati za prolaz. Vidjet ćemo nakon sutrašnjeg rezultata utakmice Španija - Italija. No, za nas je jasna situacija, samo nam igra pobjeda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li nam četiri boda biti dovoljna.

Nemamo druge opcije, pobjeda protiv Italije. Vjerujem da to možemo napraviti, ali morat ćemo igrati bolje."

Modrić je prokomentirao i snagu idućeg suparnika.

"Bit će to teška utakmica, Italija je velika ekipa, imaju odličnog trenera, jako su dobro organizirani. I dalje smo pozitivni, sve ovisi o nama, znamo štio nam je činiti," poručio je Modrić.